Основно училище „Васил Левски“ в Плевен отпразнува 160 години от създаването си

0
1268
ОУ "Васил Левски"

„160 години Основно училище „Васил Левски“ – Плевен, пише своята история, гради традиции и възпитава достойни млади хора. Възпитаници на училището ежедневно се доказват като знаещи и можещи и защитават с постиженията си своето име, авторитета на своите преподаватели и името на патрона на своето училище – Васил Левски! Пожелавам Ви винаги да бъдете на висотата, на която е бил Апостола! Бъдете здрави и вярвайте в себе си, защото вярата е крачка от пътя към всеки един успех!“

С тези думи днес председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев се обърна към преподавателския екип, ученици и родители на единственото учебно заведение в града, което носи името на Апостола на свободата Васил Левски. На 18 февруари учебното заведение отбеляза две значими годишни – 160 години от създаването си и 147 години от трагичната гибел на Васил Левски.

Честването на 160-ата годишнина от създаването на ОУ „Васил Левски“ започна с посрещане на училищното знаме и с химна на училището „Песен за Апостола“. Юбилейната годишнина събра в двора на училището учители, ученици, родители и гости. Юбилеят уважиха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Община Плевен Георг Спартански, зам.-областният управител Татяна Божинова, началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева, Николай Маринов – общински съветник в мандат 2015-209 г., общественик и приятел на училището, директори на учебни заведения – партньори на учебното заведение.

За Левски и неговото дело и как младите днес следват неговите завети разказаха ученици от малките класове. В своето слово директорът на учебното заведение Таня Тонева изтъкна: „Днес ОУ „Васил Левски“ се гордее с изключително сплотена училищна общност от родители, учители, непедагогически екип, приятели и партньори, защото ние имаме цели, които искаме да постигаме в дух на професионализъм и екипност“. Посочени бяха и многобройните успехи на учениците в различните сфери.

Поздравления по повод 160-ата годишнина отправиха и присъстващите официални гости. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Президента на Република България Румен Радев. На училището бе връчен и почетен плакет от името на кмета на Община Плевен.

На финала, с цветя и сведени глави, всички застинаха за минута мълчание пред паметника на Апостола на свободата в двора на училището.

Програмата за 160-ата годишнина на ОУ „Васил Левски“ – Плевен продължи с представителни занимания на децата от клубовете по ресторантьорство и роботика.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here