Орлин Горанов и оркестърът на МДТ “К. Кисимов” ще гостуват в Плевен с концерта “Дихание”

0
376
Орлин Горанов

Орлин Горанов и оркестърът на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” ще гостуват в Плевен с концерта “Дихание”. Срещата с публиката ще е на 24 ноември 2023 г., в читалище “Съгласие 1869”, от 19 ч. Диригент е Васил Вълчев. На сцената ще се изявят още солистите Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Цветелин Илчев и Гергана Стоянова.

Ще прозвучат увертюри, песни, арии и дуети от любими мюзикъли и оперети, сред които „Човекът от Ла Манча” от М. Лий, „Моя прекрасна лейди” от Фр. Лоу, „Ritter Pasman” от Й. Щраус, „Царицата на чардаша” от И. Калман, “Кандид” от Бърнстейн, „Красавицата и звярът“ от А. Менкен, „Котките” и “Фантомът на операта” от А. Лойд Уебър.

Артистите ще представят и красивите български песни „Дихание” по муз. на Светослав Лобошки, „Песен моя, обич моя” по муз. на Йосиф Цанков, „Спомен от преди” по муз. на Артур Надосян, „Светът е за двама” по муз. на Мария Нейкова, „Остани“ по муз. на Николай Арабаджиев, „И” по муз. на Светослав Лобошки, „Нека да започнем пак” по муз. на Александър Бръзицов и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here