Оперната прима Александрина Пендачанска ще гостува в Плевен през 2022 г. с мултимедийния си концерт-спектакъл “Това съм аз”

0
257
Александрина Пендачанска
Снимка: Личен архив

Оперната прима Александрина Пендачанска ще гостува в Плевен през 2022 г. с мултимедийния си концерт-спектакъл “Това съм аз”, в който участва Плевенската филхармония, информира на пресконференция директорът на културния институт Любомир Дяковски. С този проект певицата отбеляза своя 33-годишен творчески път на сцената през миналата година. Събитието беше представено на първото издание на Фестивала на изкуствата „Master of Art“, който се състоя от 25 до 29 август 2021 г. в град Копривщица. Диригент беше Найден Тодоров.

В програмата са включени изпълнения на арии от Моцарт, Верди, Росини, Бизе, а чрез документални записи, прожектирани на мултимедиен екран, публиката ще види певицата в коронните ѝ роли от световните оперни сцени.

Световноизвестното сопрано не е гостувало на плевенска сцена повече от 10 години, информира Дяковски и добави, че проектът е много впечатляващ и се надява да предизвика сериозен интерес у плевенската публика. Концерт-спектакълът ще бъде изпълнен още в Бургас и Ямбол.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here