Обявиха комикс конкурс за деца до 12 г. на тема „Как Фердо Мравката се разправи с вируса”

0
687
комикс история

Комикс конкурс за деца до 12 г. на тема „Как Фердо Мравката се разправи с вируса” обявиха Чешкият център в София и Посолството на Чешката република у нас. Изявата ще продължи чрез „харесване” от 1 до 20 април 2020 година във Фейсбук страницата на Чешкия център.

Конкурсът е по повод отбелязването през 2019 г. на 120 години от рождението на световноизвестния чешки автор, художник и илюстратор Ондржей Секора, създател на любимия на деца и възрастни образ на Фердо Мравката.

Комиксите ще бъдат публикувани в едноименен на конкурса албум във Фейсбук страницата на Чешкия център, а най-добрите от тях ще бъдат показани в рамките на изложба, посветена на творчеството на Ондржей Секора. Трите комикса, събрали най-много харесвания, ще получат интересни награди от Чешкия център.
В конкурса могат да се включат деца на възраст до 12 г. включително, като всяко от тях може да участва с една комикс история, представена на хартия, формат А4, без ограничения в техниката.

Родителят изпраща сканирана/снимана комикс историята в jpg. формат на имейл: deribeeva@czech.cz , както и Декларация, че творбата, името и годините на автора могат да бъдат използвани за нуждите на Чешкия център. Конкурсът е изцяло онлайн, с начална дата 1 април 2020 г. и край 24 часа на 20 април 2020 г. Имената на победителите в конкурса ще бъдат публикувани в интернет и Фейсбук страницата на Чешкия център след 21 април 2020, но не по-късно от 30 април 2020 г.

Декларацията може да изтеглите оттук: http://sofia.czechcentres.cz/news/dtsk-komiksov-sout-jak-ferda-mravenec-vyzrl-na-vir/

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here