Общинският съвет ще гласува промени в Културния календар на Община Плевен за текущата година

0
505
Община Плевен

Общинският съвет ще разгледа промени в Културния календар на Община Плевен за текущата година на редовната си сесия днес, 17 декември, която ще се състои в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ от 9 часа. Предложението се внася от кмета Георг Спартански. В него е посочено, че пандемията от COVID – 19 и продължаващата епидемична обстановка в страната доведоха до невъзможност да се проведат редица от планираните културни прояви през изминалите месеци, а част от мероприятията пък се състояха в по-малък мащаб от предвидения.

По-големите от тях са Празникът на Плевен, XXXII-ят Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“, Международният фестивал за маримба и ударни инструменти, Пленерът по живопис, Националният хоров конкурс „Маестро Иван Вълев“ и др.

Съветниците ще гласуват Раздел I – „Традиционни прояви“, от Културния каландар на Община Плевен да бъде намален с 55 649 лв, а Раздел II – „Културни събития с национално и международно значение“, – със 145 958 лв. Съответно ще бъде увеличено направление „Резерв“ на Община Плевен в частта „Местни дейности“ с 201 607 лв.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here