Общински хор “Гена Димитрова” и Врачанската симфониета гостуват в Свищов с Мултимедийния концерт “Полетът на душата”

0
271
читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови”. - Свищов
Читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови”. - Свищов

Общински хор “Гена Димитрова” – Плевен, с диригент Анелия Дечева и Врачанската симфониета ще гостуват в град Свищов с Мултимедийния концерт “Полетът на душата”. Събитието е днес, 24 октомври 2023 г., от 19 ч., в читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови”.

Програмата включва произведенията Missa Festiva от Дж. Левит, “Адиемус” из “Песни от светилището” на К. Дженкинс, Flying Theme от Дж. Уилямс из филма “Извънземното”, сюити из филмите “На лов за Червения октомври” (музика Б. Поледурис), “Титаник” (музика Дж. Хорнър) и “Карибски пирати” (музика Кл. Баделт и Х. Цимер), Love movie medley от Христо Павлов и Сюита с музика от български детски филми. Диригент ще е маестро Христо Павлов.  

Проектът ще бъде представен пред публика в Ловеч – на 25 октомври, и Троян – 26 октомври. В Плевен музикалното събитие ще е на 27 октомври, от 19 ч., в читалище „Съгласие 1869“, като към изпълнителите на сцената ще се присъединят и младите таланти от Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова, както и Венелин Андреев – преподавател по поп и джаз пеене в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here