Община Плевен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

0
189
Община Плевен

Община Плевен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“, която и тази година ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”, информират от местната администрация. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще е 16 септември, а насловът е „Готови сме!“.

Инициативата е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023 г. именно най-малките жители на страната ни ще поведат България по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.

От днес, 11 септември, Община Плевен осигурява безплатно ръкавици и чували за отпадъци на всички, които желаят да се включат в кампанията по почистване. Материалите се получават в стая 25 в сградата на Общината.

След провеждане на акцията чувалите със събраните боклуци могат да се оставят до контейнерите за битови отпадъци, за да бъдат извозени от отговарящата за съответния район почистваща фирма.

Вижте организираните акции тук: https://bit.ly/3sHCD5r

Можете да създадете и своя акция, като я отбележите на Зелената карта: https://bit.ly/3P6AzN2

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here