Община Плевен и Лайънс клуб „Плевен Мизия“ подписаха меморандум за сътрудничество – първата съвместна дейност е ремонт на детски площадки

0
223
Д-р Христов, Галина Станимирова и Ива Маринова

Четири детски площадки в квартали на гр. Плевен ще бъдат ремонтирани в следващите месеци със средства, събрани от благотворителна проява на Лайънс клуб „Плевен Мизия“, информират от Община Плевен. Инициативата е в рамките на подписания днес меморандум за сътрудничество между Община Плевен и Лайънс клуб „Плевен Мизия“. Подписите под документа бяха положени след днешното оперативно заседание на общинското ръководство в присъствието и на медиите.

„Меморандумът е за съвместни дейности в различни сфери на обществения живот, като първата от тях ще бъде за обновяване на детски площадки. Лайънс клуб „Плевен Мизия“ предоставя общо 10 000 лв. за ремонт на четири такива в Плевен“, информира кметът д-р Валентин Христов.

„По решение на клуба част от средствата, събрани по време на благотворителния бал на Лайънс клуб „Плевен Мизия“ през октомври миналата година, ще бъдат насочени за ремонт на детски площадки. Проведохме разговори с експерти в Общината и те ни посочиха четири места за игра на децата, които да бъдат реновирани – площадките са в жк „Дружба“ – при блок 412, в жк „Сторгозия“ – до бл. 5, жк „Кайлъка“ и на ул. „Мария Кюри“. Така се стигна и до подписване на днешния меморандум за сътрудничество. Считам това за едно добро партньорство“, посочи Галина Станимирова, чартър президент на клуба. И допълни: „Всички наши дейности са насочени към благотворителност и когато заедно се мобилизираме и решим да изпълняваме определена цел, ефектът е по-осезаем и видим за гражданите“. 

Настоящият президент на Лайънс клуб „Плевен Мизия“ Ива Маринова, допълни, че идеята на това подпомагане е да се обновят площадки не в центъра на града, а в кварталите на Плевен.

Подписи под меморандума за сътрудничество днес кметът д-р Валентин Христов, Ива Маринова и Галина Станимирова. Предстои подписване на документа и от председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here