Обозначиха с красива табела Камерната сцена за културни събития в Кайлъка

0
693
Площадка на цеувките

„Доброволци за Кайлъка“ обозначиха с красива табела Камерната сцена за културни прояви. Тя се намира на Площадката на целувките в парк „Кайлъка“ в Плевен. Пространството беше възкресено след години на забрава и разруха миналата година.

От организацията призовават плевенчани да пазят от посегателствата новата придобивка за артпространството и добавят, че всички ще й се любуват, когато карантината приключи. Те планираха да открият официално Камерната сцена през месец април 2020 г с подобаваща програма на плевенски изпълнители, но дали това ще е възможно, ще покаже развоят на събитията, продиктувани от коронавируса.

Поредното предизвикатество за „Добровоци за Кайлъка“ приключи успешно. То разказва за това как едно напълно запустяло и приличащо на джунгла място, след десетилетия в този вид, се прероди в нещо прекрасно и съвсем ново. На призива на добротворците се отзоваха много граждани, които дариха средства за каузата. Заредени с положителна енергия, ентусиазъм и вдъхновение създателите на красота отделяха от свободното си време, за да направят алея и стъпала от червен гнайс, които, като своеобразен червен килим, отвеждат до полукръгла открита зала с трапецовидна сцена, боядисана в цвят „кралско дърво“.

В уютната му атмосфера с природен скален декор в дълбочина биха се чувствали комфортно много творци, а публиката, настанена на елегантни овални пейки, ще е привилегирована да е част от неизброими бъдещи празници на изкуствата, не се съмняват създателите на интересното и красиво пространство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here