Новият проект “Светът на киното в музика” на Плевенската филхармония, Хилда Казасян и приятели стартира през февруари

0
733
Хилда Казасян

Новият проект “Светът на киното в музика” на Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов стартира на 3 февруари 2022 г., от 19 часа, в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен. На сцената ще излязат и едни от най-добрите джаз музиканти: Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, който е и диригент, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов. Концерт-спектакълът разкрива картини от знакови филми, като “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Убий Бил”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”, филмите на Чарли Чаплин (“Модерни времена”) и много други.

Проектът включва над 33 концерта в страната с избрани парчета от обичани киноленти, като всички аранжименти са нови и са дело на Христо Йоцов. Сценичната атмосфера ще допълни мултимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов.

“Светът на киното в музика” идва като продължение на изключително успешния проект „Да послушаме кино“, включващ едни от най-популярните теми от български филми. Програмата препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here