Новата Галерия „Ом“ в центъра на Плевен – стил, красота и парижки дух

0
1598
Галерия "Ом" - Милена Костуркова и Огнян Кузманов

Ново прекрасно артпространство отвори врати снощи в центъра на Плевен, за да посрещне многобройни приятели и почитатели на красотата, изобразителното изкуство и вечните стойности в живота. Галерия „Ом“, създадена с много любов от талантливите и обичани художници Милена Костуркова и Огнян Кузманов, беше открита с водосет, за да пребъде, а собствениците й и техните приятели, клиенти и колеги да бъдат здрави и вдъхновени. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с вкусна пита, замесена с внимание и обич от Милена Костуркова, и шарена сол. За всеки от присъстващите на ул. „Бъкстон“ 3 имаше стръкче здравец и късметче с позитивно послание.

Като добри орисници гостите отправиха своите благопожелания към двамата автори, поднесоха дарове и красиви цветя, за да се множат идеите и успехите им. Двамата творци представиха своя експозиция, включваща и най-новите им творби, предизвикали искрено възхищение у посетителите. Част от тях припознаха някое от произведенията като своето късче красота, което отнесоха в домовете си след събитието.

Огнян Кузманов не иневерява на стила си и поднася на публиката свои абстрактни творби, две от които, решени в синьо-зелената гама, приковават веднага вниманието, както с въздействието си, така и с големите си формати. Неговите специални дами, носещи послания от един съвършен и наситен с доброта, красота и хармония свят, завладяват безкомпромисно всеки, който прекрачи прага на галерията. Не може да бъде подмината и огнената му работа с нестандартно положение на платното, която носи послания за нежност, любов, всеотдайност и абсолютна хармония в отношенията между мъжа и жената.

Огромна приятна изненада за почитателите на доказания в България и чужбина плевенски автор беше творбата му „Невинни години“, решена в съвсем различен стил. Преливаща от символи и носеща чистотата на детското сърце, тя беше дълго коментирана и аплодирана от публиката и бързо намери своя собственик.

„Невинни години“, автор: Огнян Кузманов.

Финес и стил носят парижките акварели на Милена Костуркова. Всяко съприкосновение с тях радва и възхищава. Изобразяващи символите на любимия й Париж, в който тя прекарва летата на 6 поредни години, те пренесоха тази специална атмосфера на вечния романтичен град в Плевен, а това усещане подкрепиха песните на Едит Пиаф и други изпълнители, които прозвучаха в Галерия „Ом“.

Милена Костуркова представи на своите почитатели и прекрасни маслени пейзажи със стари български къщи, приказни късчета природа, морето – нейна друга голяма любов, натюрморти с цветя. Посетителите се запознаха и с произведенията й на приложното изкуство – празнични ароматни свещи и рисувани чанти, блузи и др.  

Изключителено впечатление на присъстващите направи подредбата на картините, за което се изискват специални умения. Работите са в чудесен баланс, кореспондират помежду си и разкриват в пълнота чара и въздействието си. Особена артистичност на пространството придадоха стативи за рисуване, бои и многобройни запалени свещи.

В сложното време, в което живеем, Милена Костуркова и Огнян Кузманов доказаха, че мечтите може винаги да бъдат сбъдвани – с вдъхновение, любов, вяра и целенасоченост.  

Екипът на „Духът на Плевен“ им желае здраве, да не стихва творческият им пламък и да продължават да носят красота и вдъхновение!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here