Нели Станева спечели конкурса за директор на Регионалния военноисторически музей – Плевен

0
160
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”

Нели Станева е класираният на първо място участник в конкурса за директор на Регионалния военноисторически музей – Плевен, с общ краен резултат 434 точки от максималния допустим резултат 450 точки. На второ място е Галин Димитров с 374 точки, следват го Стефка Григорова с 365 точки и Анелия Първанова с 361 точки. Това е решението на комисията за провеждане на конкурса след втория му етап, който се състоя на 31 май втори етап: събеседване и защита на концепцията на кандидатите за дейността и развитието на РВИМ за срок от 5 години, за който е съставен протокол.

Комисията е назначена със Заповед №РД-10-839/31.05.2024 г. на кмета на Община Плевен и е в състав: председател – Елина Димитрова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, членове: Анелия Дечева – началник на Отдел „Култура и туризъм“; Валери Начев – началник на Отдел „Правно и нормативно обслужване“; Доротея Гюрджийска – началник на Отдел „Музеи, галерии и визуални изкуства“ при Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ при Министерството на културата; д-р Иван Църов – директор на РИМ – Велико Търново; д-р Чавдар Ангелов – директор на НПМ „Шипка – Бузлуджа“ – Казанлък; д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград; Румяна Митова – член на Федералния съвет на НСФ „Култура“ при КНСБ; Кирил Бинев – председател на НФ „Култура“ при КТ „Подкрепа“; Васил Василев – член на Националния съвет на Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/; Румен Тодоров – представител на Сдружението на ръководителите в областта на културата /СРОК/.

Конкурсът за директор на Регионалния военноисторически музей – Плевен, беше обявен със Заповед на кмета на Община Плевен № РД-10-535/09.04.2024 г. В определения срок заявления за участие подадоха петима кандидати, единият от които отпадна след първия етап – по допустимост на подадените документи.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here