Над 70 млади фиданки заеха местата на отстранените стари дървета в Плевен

0
633
Млади фиданки

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на местата на премахнати стари дървета в Плевен, информират от пресцентъра на Община Плевен. Колорит на градските улици ще придават японска вишна, шестил, пъстролистен, червенолистен и кълбовиден явор. Освен естетически качества, те имат и устойчивост на вредните емисии във въздуха, плитък централен корен, издръжливи са на сбита почва и подходящи за местния климат. Фиданките са снабдени и с поливна система.

Засаждането, предшествано от разпробиване на корените на отстранените дървета със специализирана техника, започна от началото на парк „Кайлъка” – по посока центъра, и достигна до ІІ ДКЦ. Нова растителност беше засадена и на ул. „Лозенка”. В отговор на призива на кмета Георг Спартански за закупуването на новата растителност средства дариха „Малтери Суфле България”, „Чистота” ООД и „Тибор” ЕАД.

Дарителската сметка на Община Плевен продължава да набира средства за същата цел, тъй като засаждането на нови фиданки ще продължи и през следващите подходящи сезони – до запълване на местата на всички премахнати дървета по уличната мрежа.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here