Монтесори педагози канят родители на безплатен семинар в Плевен

0
797
деца

Монтесори педагози канят родители на безплатния семинар „Как да отгледаме децата си здрави и отговорни личности“. Срещата ще се състои на 9 януари, четвъртък, от 18.00 часа в Детска градина „Монтесори Планета България“, която се намира в жк „Сторгозия“ 93 (срещу блок 27). Ще бъдат дискутирано как децата да станата мениджъри на живота си, а не жертва на съдбата. Лектори ще са Мирослава Иванова, Мила Томова и Цветелина и Свилен Чолакови.

Мирослава Иванова е монтесори педагог, специален педагог, основател и управител на фондация „Детство под дъгата“, гр. София. Тя е магистър по икономика с дългогодишен стаж във финансово-счетоводния сектор, през 2009 г. е мениджър финанси и администрация на ВВФ – Световен фонд за дивата природа – България, когато решава да се посвети на истинското си призвание – децата. От 2011 г. Тя се отдава на каузата да популяризира идеите и принципите на Монтесори философията, за да създаде повече възможности този метод да достигне до по-голям брой родители и деца в България. Освен ежедневната си работа с деца в ръководената от нея Монтесори академия „Детство под дъгата“, тя организира и провежда обучения, семинари и консултации за родители и учители. Майка е на две момчета на 20 г. и 23 г. Обича безрезервно децата, вярва в техните неограничени възможности и с радост им помага да разцъфтят и да разкрият своята уникалност и да достигнат до висините на потенциала си

Мила Томова е магистър по предучилищна педагогика със следдипломна квалификация за Монтесори учител и директор от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в емблематични Монтесори градини в България и Италия. Има магистратура по европейски бизнес и маркетинг, проведена в Италия, Франция, Германия и Испания. Владее много добре английски, италиански и френски езици и малко испански.

Отхвърля примамливо предложение за работа в маркетинг отдела на огромна фирма за бързооборотни стоки в Брюксел, защото осъзнава, че сърцето й я тегли в друга посока – към обучението и възпитанието на най-малките деца, което припознава като голямата мисия на живота си. Това я мотивира да се върне в България и да създаде Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори” в Плевен за деца от 3 до 6 г., където методът Монтесори се надгражда с основи на програмирането и дигитално-медийна грамотност, съчетавайки в себе си добри практики от Сугестопедия, Валдорф, традиционната педагогика и др. в условията на двуезикова среда.


Мила вярва в огромния потенциал на децата и отговорността на възрастните да им осигурят летящ старт. За тази цел нейната лична мисия, пренесена и в Двуезиковата школа, е създаването на съвременните мислещи, космополитни, социално-отговорни и толерантни личности с любов към знанието и природата.

Цветелина и Свилен Чолакови са собственици на детска кухня Фуристо кидс. През 2016 година започват да развиват дейност за приготвяне на здравословна и разнообразна храна, предназначена за деца от 10 месеца до 7 години. Тяхната мисия е да възпитат добри хранителни навици от най-ранна детска възраст. В ястията на детската кухня се влагат висококачествени, специално подбрани продукти, както и много любов и отговорност. Менюто се изготвя съобразно нуждите на децата в съответната възрастова група, като периодично се правят консултации с диетолог, гастроентеролог и педиатър.

Заявки за участие в семинара се приемат до 8 януари, сряда, 16.30 часа на тел. 0886 808 819 и на e-mail: montessori.planet.bulgaria@gmail.com

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here