Млади актьори от НУИ “П. Пипков“ представиха спектакъла “Трите баби“ пред деца от плевенските Центрове за настаняване от семеен тип

0
93
театър

От деца за деца – с тази идея ученици от театралната паралелка на НУИ „П. Пипков“ – Плевен, представиха спектакъла “Трите баби“ пред деца от плевенските Центрове за настаняване от семеен тип. На сцената в Центъра за работа с деца деветокласниците от специалност “Актьорство за драматичен театър“ се превъплътиха в героите от едноименното произведение на Елин Пелин. Драматизацията е дело на Христо Шойлеков, а режисурата – на Теодор Лука.

Учениците от Центровете за настаняване от семеен тип дълго аплодираха приключенията на трите възрастни дами, а финалът напомни кои са наистина важните неща в живота.

За спектакъла „Трите баби“ режисьорът Теодор Лука и неговите актьори са удостоени с Голямата награда и статуетка – във втора възрастова група (14 – 18 години), за най-добро представление и Първа награда в категория „Главна женска роля“ за Красимира Илиева, Мария – Магдалена Тошкова и Стефани Иванова на 18-ия Национален фестивал за детско-юношеско театрално творчество „Малкият принц“, който се проведе преди дни във Велико Търново. Номинация за поддържаща мъжка роля получи Денислав Лалов.

Денислав спечели и Награда за най-добър актьор в приключилото на 28 април първо издание на гостуващия в Плевен проект „Предизвикателството“, който даде чудесна възможност на филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години да покажат и развият своя талант.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here