Младежки парламент ще взаимодейства с местната власт в Община Плевен при организиране на разнообразни инициативи

0
154
Плевен

Представители на ученическите съвети (от VIII до XII клас) на 15 учебни заведения в Плевен представиха дейностите в училищата си и обсъдиха идеи за съвместна работа с Община Плевен. Събитието се състоя в Заседателната зала на местната администрация днес.

В срещата, която откри Елина Димитрова, зестник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ в Община Плевен, участваха ученици от ПГЛВ „Ал. Стамболийски“, Спортно училище „Г. Бенковски“, СУ „Анастасия Димитрова“, МГ „Гео Милев“, ДФСГ „Интелект“, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, ПГТ „Алеко Константинов“, СУ „Пейо Яворов“, ПГОТ „Христо Бояджиев“, ПГСАГ „Никола Фичев“, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, ПГПЧЕ „Димитър Димов“, СУ „Стоян Заимов“, ПГ по механоелектротехника и ПГПСТТ „Г. С. Раковски“.

Младите хора споделиха опит от проведени в учебните заведения инициативи, осъществени проекти, благотворителни базари, производствени практики, обучения в страната и чужбина. По време на срещата, на която присъства и директорът на фондация „На крилете на знанието“ – Николай Иванчев, учениците се обединиха около идеята да бъде учреден Младежки парламент, който да взаимодейства с местната власт по отношение на планиране и провеждане на различни инициативи.

На срещата беше насрочена и дата за учредително заседание на Младежкия парламент в Плевен. Това ще се случи на 23 април 2024 г. в конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова“.  

Информация :Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here