Младежки център се настани в къщата на скулптора Ангел Спасов в Плевен – стартира дарителска кампания за ремонта й

0
405
Мила Велкова
Мила Велкова и младежи от Младежкия център при Сдружение "ОбзорАрт"

Младежки център за неформално образование се настани в къщата на скулптора Ангел Спасов, намираща се на ул. „Трапезица“ № 18 в Плевен. През настоящата година тя е предоставена за безвъзмездно ползване на организацията от Община Плевен, информираха на пресконференция от организацията.

Къщата разполага с три работни помещения и малка пристройка, в които младежките дейности ще могат да се осъществяват целодневно и целогодишно. Освен обучителни сесии, в Центъра ще се провеждат занимания на клубове по интереси и изкуства. Всички дейности са безплатни и достъпни за младите хора на Плевен.

Единствените проблеми пред стартиране на дейностите на Младежкия център са липсата на средства за ремонтните дейности и за обезпечаване на консумативите – електроенергия и вода, коментират от Сдружение “ОбзорАрт” с председател Мила Велкова, което създава Младежкия център през 2013 г.

“Търсим дарители, които не са безразлични към идеите на младите хора на Плевен и имат волята и желанието да подкрепят финансово инициативата им за създаване на единственото младежко пространство в нашия град, необходимо за развитието им и за сбъдване на мечтите им”, заявиха от Сдружението.

За целта е стартирана дарителска кампания. Специалната банковата сметка е BG74FINV91501017698641 и е в Първа инвестиционна банка. Тя е само за обезпечаване на Центъра, като има надзорник – счетоводител експерт, избрани са и двама младежи, които имат пълномощни за информация и контрол по сметката. “Това е крачка за овластяването им и за развитието им като зрели хора”, уточняват авторите на кампанията.

Младежкият център е учреден от Сдружение „ОбзорАрт“ като неформална структура на организацията за надграждане на граждански знания, компетенции и личностно израстване на младите хора от Плевен чрез неформално образование, младежка активност и участие в международни обмени и проекти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here