Мира Иванова и Деян Табашки представят НУИ “П. Пипков” в концерт с Академичния симфоничен оркестър

0
663
концерт

Младите виртуози от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе и НУМСИ, „Христина Морфова“ – Стара Загора ще зарадват с изпълненията си софийските си колеги и приятели тази сряда, 16 март 2022 г. Имената от бъдещето ще се изявят на една сцена с Академичния симфоничен оркестър – НМА “Панчо Владигеров”.

Плевенското Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков” ще представят флейтистката Мира Иванова (10 клас) с преподавател Мария Александрова и пианистът Деян Табашки (11 клас) с преподавател Антоанета Воденичарова.

Мира ще е солист на Концерт за флейта и оркестър, D Dur, К. 314/285d – I. Allegro aperto, от В. А. Моцарт, а Деян ще се изяви с Концерт за пиано и оркестър № 3, c moll, оп. 37 – I. Allegro con brio, от Л. ван Бетовен. Десетки съученици и приятели от Плевен на двамата солисти ще са в залата, за да ги подкрепят морално.

Концертът започва в 18 часа, в Концертната зала на НМА “Панчо Владигеров” (бул. “Евлоги Георгиев” 94). Изявата е ежегодно събитие, което вдъхновява и мотивира за нови успехи, както младите таланти и техните преподаватели, така и доказаните им на музикалното поприще колеги. Диригент ще е доц. д-р Георги Патриков.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here