Маратонът на приятелството дари средства за арттерапия на ЦСРИ за деца с увреждания в Плевен

0
185
Маратон на приятелството

Както всяка година, 8-мият Маратон на приятелството “Плевен” (2022) имаше благотворителна кауза: „Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения“ – инициатива на Българската aсоциация за лица с интелектуални затруднения – Плевен. Набраните средства бяха използвани за закупуване на грънчарски колела, инструменти за оформяне и изрязване, четки за декорация, бои, глина, фурна за изпичане и други необходими материали за изграждането на арттерапевтичен кът за работа с глина към Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен, информират от екипа на Маратона на приятелството “Плевен”.

“Арттерапията за деца с увреждания е изключително полезен метод, даващ добри резултати. Работата с глина ще допълни качествено палитрата от възможности за провеждане на артзанимания в центъра”, убедени са дарителите. Каузата е в продължение на инициативата на второто издание на Маратона от 2015 г., когато благодарение на дарения и отделени средства от таксите за участие в състезанието бяха обособени и оборудвани две зали в ЦСРИ за деца с увреждания – Плевен за провеждане на двигателна рехабилитация и за занимания по системата на Монтесори. 

Следващото, 9-то издание на спортното състезание, ще е през месец май 2023 г. Очаква се събитието за пореден път да събере в града стотици почитатели на активния начин на живот, обединени около обща кауза. Със своите осем издания, в които се включиха хиляди участници от различни държави, Маратонът затвърди името си и се превърна в едно от най-обичаните и чакани спортни събития в страната.

Предлагайки голямо разнообразие от дисциплини, той се разви през годините не само като състезание за утвърдени атлети, но и като семейно събитие, провокиращо хора в широк възрастов диапазон да спортуват. Осмото издание на Маратона привлече състезатели в изключително широк възрастов диапазон – от бебета в колички до 85-годишен маратонец

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here