Любомир Дяковски е единственият допуснат кандидат до конкурса за директор на Плевенската филхармония

0
1316
Любомир Дяковски
Любомир Дяковски, снимка: архив "Духът на Плевен"

Настоящият директор на Плевенската филхармония Любомир Дяковски е единственият допуснат до конкурс кандидат за поста за следващ мандат, информират от Министерството на културата. Не се уточнява колко кандидати са подали документи за позицията. Датата и часа на конкурса ще бъдат обявени допълнително, уточняват от ведомството. Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на културния институт и събеседване.

Концепцията за развитието на Плевенска филхармония за срок от четири години е необходимо да съдържа: стратегия за творческо развитие на държавния културен институт с подробен репертоарен план за първата година; съответствие на концепцията с конкретната среда, в която работи културният институт: демографски и културни особености в съответствие с утвърдения профил на института; политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал; творчески потенциал; финансово управление на института и възможности за набиране на допълнителни финансови средства; възможности за увеличаване аудиторията на института; поддържане и подобряване на материалната база. 

Срокът за заемане на длъжността директор на Плевенската филхармония е четири години. През последните 8 години начело на културния институт е Любомир Дяковски, който печели два последователни конкурса, обявени от Министерството на културата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here