Любимците на публиката Маргарита Хранова и Орлин Горанов представят в Плевен “Златните песни на „Златния Орфей”

0
488
Маргарита Хранова и Орлин Горанов
Снимка: Държавна опера - Бургас

Маргарита Хранова и Орлин Горанов ще представят “Златните песни на „Златния Орфей” в Плевен. Двама от най-обичаните български попизпълнители ще имат концерт днес, 10 октомври, от 19:00 ч, в читалище „Съгласие 1869“.

Изпълнителите ще зарадват почитателите си с вечни български песни, които вълнуват поколения. Блясъкът на музикалните произведения не е помръкнал с времето, а е станал още по-ярък, което е резултат на тяхното безкомпромисно емоционално въздействие върху слушателите.

Публиката ще чуе над 20 обичани български песни в концерт-спектакъла на Държавна опера – Бургас. Диригент е Левон Манукян, който е автор на оркестрациите и аранжиментите. Идеята и сценарият са на Юлия Манукян – мултимедия припомня архивни кадри от световноизвестния фестивал „Златният Орфей“ и откъси от игрални филми, в които звучат част от песните.

Премиерата на музикалния проект “Златните песни на „Златния Орфей” вече се състоя с огромен успех в Бургас на 7 октомври. Плевен е втората му спирка – предстоят в Благоевград, Пловдив, Сливен и др. градове.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here