Лятното турне „SymphoNY way“ 2 на джазпевеца Васил Петров ще мине през Плевен

0
526
Васил Петров

Лятното турне „SymphoNY way“ 2 на джазпевеца Васил Петров, което стартира през месец юни, ще мине и през Плевен. Концертът на изявения изпълнител ще се състои на 10 август от 20,30 часа в зеления двор на Регионалния исторически музей.

Той ще представи песни от новия си албум Love songs Vol.1, както и световни поп и рок хитове на Стинг, Бийтълс и Дийп Пърпъл в красива симфонична интерпретация. Присъстват и филмови теми – Schindler’s List („Списъкът на Шиндлер“), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, популярни джаз и боса нова теми, както и хитовете на Синатра.

На сцената с него ще са Врачанската симфониета с диригент Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (бас китара), а специален гост е брилянтната цигуларка и носител на множество световни награди Зорница Иларионова, която е родом от Плевен.

Васил Петров представи новата си програма на летните сцени в Сливен, Пловдив, Бургас, Петрич, Карлово и Ямбол, където предизвика възторжени отзиви сред публиката и поредица от бисове.

Зорница Иларионова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here