Лятна китарна академия ще събере талантливи ученици и преподаватели в Плевен за осми път

0
444
Лятна китарна академия - Плевен 2021

Лятна китарна академия „Плевен“ 2021 ще събере талантливи ученици и преподаватели за осми път от 19 до 23 юли 2021 г. Организатори са читалище „Лик“ – Плевен, Сдружение „Изкуството до мен“ и Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен.

Събитието включва обучение на начинаещи и напреднали ученици в индивидуални и групови часове, китарни ансамбли и лекции, музициране сред природата, творчески мигове и забавления. Тази година преподаватели ще са Атанас Уркузунов, Антоан Гереро – носител на първа награда от плевенския Международен конкурс за класическа китара 2020, Росен Балкански, Николай Михайлов, Боян Дойчев, Стефанос Димитриу, Константин Кучев, Милена Грамова – Михайлова.

Част от лятната китарна академия са и заключителните концерти, които ще се проведат на 22 юли 2021 в концертната зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Соловите изпълнения започват в 11 часа, а заключителният концерт и китарните ансамбли и солисти – в 18 часа. В програмата са включени произведения от класически и съвременни композитори.

„Огромна благодарност към всички „спасители“, които направиха и невъзможното това събитие да се състои. За пореден път заедно доказахме, че има смисъл и че безапелационният труд си заслужава в името на нашите деца! Лятна китарна академия „Плевен“ 2021 ще се състои въпреки всичко и с огромния труд на организаторите“, коментира по повод събитието Николай Михайлов, артистичен директор, създател и главен организатор на Международния фестивал на китарата „Плевен“ и преподавател в НУИ „Панайот Пипков“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here