„Лунната соната“ на Бетовен донесе първа награда от Международния конкурс „Great composers“ на пианиста Славчо Тодоров

0
606
Славчо Тодоров

Соната-фантазия опус 27, № 2 („Лунната соната“) на Бетовен донесе първа награда от Международния онлайн конкурс „Great composers“ на Славчо Тодоров. Изявеният 17-годишен ученик от класа на Антоанета Воденичарова при НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, се доказва в група с участници до 19 години и печели единственото най-високо отличие за пианисти, като втора награда не е присъдена.    

Плевенчанинът е допуснат до втория тур на конкурса, след като е оценен високо запис на негово изпълнение. Финалните победители са излъчени, след като отново са оценени техни записи.

„Great composers“ е серия от онлайн конкурси със седалище Лондон. Провежда се ежемесечно, като всяка серия е посветена на определен композитор, на музиката на даден континент, на вокално или инструментално майсторство и т. н. Конкурсът този месец е посветен на композитора Бетовен, заради неговата рождена дата – декември 1770 г.

Плевенският талант Славчо Тодоров, който е и младши студент на проф. Людмил Ангелов в Нов български университет, записва изпълнението си на „Лунната соната“ тази пролет.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here