Литературни клубове за възрастни и деца отварят врати в читалище “Борба – 1896” в Кнежа

0
405
книга и перо

Литературен клуб за възрастни “Отклонение“ и Литературен клуб за деца “Книжовниче“ отварят врати в читалище “Борба – 1896” в град Кнежа. Почитателите на книгите ще се учат на творческо писане, ще четат свои любими произведения и ще споделят впечатления от прочетеното. Децата и младежите ще се учат и на функционална грамотност.

Начинанието се реализира с финансовата подкрепа на Община Кнежа. Модератори са Румяна Райкова и Силвия Митева. Предстоят и много срещи с писатели и автори на бестселъри.

“Наскоро британски учени откриха, че хората, които участват в литературни клубове, живеят по-дълго. Е, макар това да не е еликсирът на безсмъртието, участието ти в такъв клуб със сигурност ще подобри социалните ти контакти. А това е огромен плюс, особено за интровертите, каквито обикновено са запалените читатели. Да четеш сам обаче вече е демоде. Това го доказват и книжните клубове на много успешни личности – като започнем от Опра Уинфри, минем през Марк Зукърбърг и завършим с Ема Уотсън. На такива места има какви ли не читатели – млади и възрастни, общителни и не толкова, но всички са обединени от едно – страстта към книгите”, убедени са създателите на инициативата.

Заниманията ще са безплатни. Желаещите да се включат могат да се запишат в читалищната градска библиотека на читалище “Борба – 1896“ – Кнежа. Първата учредителна сбирка ще е на 27 януари (петък) от 17:30 ч. – и за децата, и за възрастните.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here