Летният театър ще бъде отдаден под наем еднократно за концерт на Георги Христов на 11 юни

0
662
Летен театър

Общинският съвет на Плевен даде съгласие Летният театър в парк „Кайлъка“ да бъде отдаден еднократно под наем за концерта на големия български попизпълнител Георги Христов, който ще се състои на 11 юни. Местният парламент прие решението на заседанието си в края на миналата седмица по предложение на председателя Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански. Точката влезе в дневния ред поради факта, че за театъра в момента върви процедура за отдаването му под наем.

Със свое решение от 30 април тази година, изменено в последствие на сесията през месец май, Общинският съвет стартира процедура за отдаване под наем на Летния театър чрез публично оповестен конкурс с тайно наддаване. На практика решението е в процес на изпълнение и на този етап имотът все още не е предоставен на наемател.

В същото време на 26.05.2020 г. в Община Плевен е постъпило искане от фирмата, организатор на биографичния концерт-спектакъл „Моят път…” на Георги Христов с молба сцената в парк „Кайлъка“ да се ползва еднократно за гостуването на изпълнителя в Плевен на 11 юни. В писмото до администрацията организаторите изрично посочват, че поемат отговорност за спазването на всички противоепидемични мерки при провеждане на проявата.

„Националното турне „Моят път…” на Георги Христов се приема  като неговото голямо завръщане на сцената. Турнето включва и Плевен, като организаторите ни уведомиха, че интересът тук е огромен. Считам, че градът ни заслужава да направим като местна власт, каквото е необходимо, за да може, въпреки процедурите, които вървят в момента за театъра, концертът да се състои. Това е израз и на нашето уважение към голямата ни звезда и неговите почитатели“, заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Съгласно чл. 12, ал. 5 от Закона за общинската собственост „Имотите и вещите – общинска собственост, които не са предоставени за управление на други лица, се управляват от кмета на Общината“, а съгласно чл. 6, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси за всички услуги и права, предоставени от Общината, Общинският съвет определя цена. В тази връзка и предвид посочените обстоятелства, Общинският съвет даде съгласие за еднократно отдаване на Летния театър под наем за провеждането на концерта, като определи цена за ползването му в размер на 200 лв./час, а при повече от 4 часа – 500 лв./ден.

На 11 юни Георги Христов се очаква да излезе на сцената на Летния театър в Плевен с оркестъра и балета на Държавна опера – Варна и собствен бенд.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here