Комедията “Търси се нов съпруг” е новото заглавие в афиша на ДКТ “Иван Радоев” – премиерата е тази седмица

0
657
Търси се нов съпруг - театър
Снимка: ДКТ "Иван Радоев"

Комедията “Търси се нов съпруг” е новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен. Премиерата е на 16 февруари, от 19 часа. Автор на пиесата е хърватският писател на разкази, белетристика и драма Миро Гавран, а режисьор – Спасое Милованович (Сърбия). Сценографията и костюмите са дело на Николай Димитров, автор на музиката е Ангел Бешев, хореографията е на актрисата и режисьор Ива Николова.

В спектакъла участват Мариета Калъпова, Ленко Гурков и Георги Ангелов.

„Търси се нов съпруг“ е комедия, която изобилства от неочаквани и изненадващи събития. A те са предизвикани от авантюристичното решение на богата вдовица да си потърси нов съпруг в социалните мрежи. Вследствие на това се отприщва шеметна надпревара между няколко кандидати за сърцето й. Но кои са всъщност те и дали наистина са тези, за които се представят?!

„Драматургичните текстове на Миро Гавран са обичани от всички актьори, защото са пълни с жизнени сокове и са неизчерпаем източник на интерпретации. Следователно, не трябва да има релевантен европейски театър, в чийто репертоар да липсва такъв текст. Те са обичани и от театралните мениджъри, защото публиката упорито идва да види спектаклите, създадени по тях. Такава е и нашата постановка „Търси се нов съпруг”. Идеалът на любовта е заложен на карта. А любовта е аксиома, която не може да бъде доказана”, споделя режисьорът Спасое Милованович.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here