Комедията „Кафе с претенция“ на Георги Марков ще гостува в Плевен

0
743
Кафе с претенция - театър

Комедията „Кафе с претенция“ с автор Георги Марков ще гостува в Плевен. Спектакълът ще се играе на 25 март, петък, от 19 часа в читалище „Съгласие 1869“. Постановката е на театър „Българска армия“ – София, а в ролите влизат известните български актьори Юлиан Вергов, Моню Монев и Иван Радоев – син. Музиката е на Добрин Векилов – Дони, постановката – на Иван Урумов, а сценографията и костюмите – на Нина Пашова.

Комичният сюжет на „Кафе с претенция” пренася зрителите в София през 1966 г., в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. Там е и неговият приятел – 43-годишният Милко (Иван Радоев – син). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска”… Напътствията на доста по-опитния в отношенията с жените Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който, макар и архитект, е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, но по отношение на жените е крайно неопитен.

В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига неканен и
третият приятел – 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по
старобългарски език. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чийто окови скоро е попаднал, и да пийне с приятелите.

Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here