Колоритните сезони на природата и живота нарисува адвокат Илиана Димитрова

0
759
Илиана Димитрова

Колоритните сезони на живота показва в изложба живопис „Есен 2019“ адвокат Илиана Димитрова. Вдъхновяващи пейзажи и любимите й цветя изразяват преклонението й пред природата и търсят паралела със случващото се в човешкия живот в различните възрасти.

Зареждащата и пречистваща експозиция беше открита снощи в Къщата на художниците в Плевен в присъствието на много творци, колеги юристи на авторката, приятели и почитатели. Цялото многообразие на пролетта, есента, лятото и зимата, изобразено в платната на Илиана Димитрова, впечатли и докосна по неповторим начин всеки от присъстващите.

Изложбата създава свят на хармония и красота, в който човек се връща към същността си и изконните ценности. „Ние, съвременните хора, сме се отдалечили твърде много от себе си в урбанизираната ни среда, а платната на Илиана ни връщат в природата, където можем да бъдем отново деца. Експозицията свързва нишките между човешките сезони, в които има и пролет, и лято, и есен, и зима. Когато сме прелетели през своите пролети, намерили проекция в нейните пищни цветя, когато сме извървели своите летни пътеки през зелените й гори и край бистрите летни реки, и сме навлезли в сезона на своята есен – червено-оранжева, пълна със светлина, нека да й се порадваме. Да се насладим на нейната щедрост, пищност, многоцветие, зрелост. Още е рано да мислим за зимата – нищо, че там, някъде, тя присъства като неотменимо бъдеще“, отбеляза при откриването на експозицията Татяна Духлинска, уредник в Къщата на художниците. Тя подари на художничката своята последна стихосбирка „Звукът на тишината“ и информира, че в нея е включено стихотворение, посветено на художничката. Творбата беше прочетена и по естествен начин подкрепи и допълни общото внушение на картините.  

Втората самостоятелна експозиция на Илиана Димитрова в Къщата на художниците е посветена на Деня на българската адвокатура, който се отбелязва на 22 ноември.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here