Клуб „Северняците“ – Плевен с ръководител Джейлян Демирев се завърна с награди и прекрасни впечатления от два фестивала в Турция

0
831
Клуб

Клуб „Северняците“ – Плевен с ръководител Джейлян Демирев се завърна с награди и прекрасни впечатления от два фестивала в Турция. Плевенчани представиха българския танцов фолклор на 19-тото издание на Зефер фестивал в град Афионкарахисар, като защитиха за 6-ти път честта на клуба, града и страната си. 25 танцьори представиха два танца по хореографии на Демирев, както и две автентични хора. За 6 дни „Северняците“ имаха едно дефиле и 4 концерта на различни сцени – прекрасно озвучени и осветени.

„Организацията на концертите бе на много високо професионално ниво. Лично директорът на фестивала – г-н Мехмет Сечкин, движеше всички въпроси. Самият той беше 24 часа заедно с всички участници – за първи път виждам директор на фестивал да спи и да се храни заедно с участниците“, коментира Джейлян Демирев и добави, че перфектната организация е една от основните причини плевенчани да участват в този форум вече няколко години.

За прекрасната атмосфера на събитието допринася и фактът, че всички групи от Босна и Херцеговина, Молдова, Киргизстан, Косово, България и Турция са настанени на едно място и имат възможност да общуват непринудено, да се опознаят и да споделят магията на разнородните фолклорни танци. Участниците от различните държави са поканени на индивидуални срещи с кмета на града и представители на екипа му, които изказват своите огромни благодарности за това, че артистите са уважили техния фестивал, въпреки Ковид мерките.

Веднага след събитието в Афионкарахисар, „Северняците“ заминават за 8-то издание на Фолклорния фестивал в курортния град Дедим, Турция, който се проведе от 31 август до 3 септември 2021 г. И този форум минава на много високо ниво, а плевенчани впечатляват публиката със своето участие. На престижната сцена се представят и състави от Иран, Грузия, Босна и Херцеговина, Македония и Турция.

Джейлян Демирев изрази специална благодарност към доц. д-р Емилияна Конова, управител на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен, която е сред подкрепилите участието на Клуб „Северняците“ в двата фестивала.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here