Китарен ансамбъл - Плевен-Грац

Първата мобилна дейност „Грац посреща Плевен“ по проект „Музикални мостове“ завърши с прекрасен концерт в музикалната консерватория „Йохан Йозеф Фукс“ – Грац, Австрия, който се състоя на 11 септември 2021 г. След едноседмичен интензивен курс на обучение, учениците от китарните класове на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен и „Йохан Йосиф Фукс“ представиха солови и ансамблови произведения, които развълнуваха силно публиката в залата. Концертът бе излъчен на живо и може да бъде гледан онлайн по всяко време на https://youtu.be/3jt9IWK7qcY

Музикалното събитие завърши с произведението „Светлосенки“ от Любомир Анов – създателят на китарната школа в Плевен, който си отиде от този свят на 7 септември 2021 г. „Нека премиерата на твое произведение в музикалното сърце на Европа да е символичното ти прераждане в твоя нов “живот”… Сигурни сме, че твоята музика ще живее вечно! Ние те обичаме и ще направим всичко по силите си твоите добри дела да се множат и да бъдат достояние до възможно най-много последователи!“, сподели по повод кончината на своя учител Николай Михайлов, преподават по класическа китара, камерна музика и музикални ансамбли в НУИ „Панайот Пипков“.

Междувременно радостните вълнения за участниците в проекта „Музикални мостове“ не стихват, защото след по-малко от две седмици обучението им ще продължи с гостуване на австрийските ученици в Плевен.

Този проект е финансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here