Кампанията „Пази детето в Интернет” гостува в Плевен с премиера на филма „Киберпрестъпност” 

0
160
Пази детето в Интернет

Филмовият екип на най-новия български филм „Киберпрестъпност“ и експертите на социалната кампания „Пази детето в Интернет” тръгват на турне в големите областни градове в страната, където ще направят безплатни предпремиерни прожекции на филма за ученици. Срещата и прожекцията в Плевен ще се състоят на 14 февруари, сряда, от 14.00 часа в кино „Арена“ в Панорама МОЛ Плевен. Гостуването на филмовия екип и експертите на кампанията е по инициатива на председателя на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански. От негово име вече са изпратени покани до училищата в Плевен за участие в инициативата. След прожекцията ще има дискусия по темите за престъпността в Интернет и децата ще могат да зададат своите въпроси и да споделят свои преживявания.

Сценарист и режисьор на филма е Атанас Михайлов, а филмът е съвместен проект на „Кино академия за таланти” и Дирекция “Киберпрестъпност” към ГДБОП. В лентата специално участие имат Явор Колев – директор “Информационни технологии и киберсигурност” в ЗК „Лев инс“ АД, известният боксьор Тервел Пулев и телевизионният и радиоводещ Ники Кънчев. Игралният филм е създаден по действителни случаи и разказва през различни сюжетни линии какви опасности дебнат децата онлайн, какви щети биха могли да нанесат и какъв е пътят за справяне в такива ситуации.

Чрез кампанията „Пази детето в Интернет“ над 140 000 деца и учители в цялата страна са обучени през последните 3 години как да се пазят в онлайн пространството.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here