Изложба живопис “Отвъд зримото” ще подреди Татяна Александрова в Творителница “О’Писменехъ!” в Плевен

0
234
изложба

Изложба живопис “Отвъд зримото” ще подреди Татяна Александрова в Творителница “О’Писменехъ!” (ул. “Петко Каравелов” 8а) в Плевен. Експозицията ще бъде открита на 9 февруари 2024 г., в 17.30 ч.,  

Татяна Александрова е родена на 11 февруари 1956 г. в София, но от години живее и твори в гр. Плевен. Завършила е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е като учител по български език и литература, била е редактор в Издателство „Грамма“, психолог и педагог в Превантивно-информационен център по зависимости. Преподавател е на чуждестранни студенти в Медицинския университет в Плевен, а също така е и експерт в ДНСК. От 2005 г. е индивидуален член на Съюза на учените в България.

Татяна Алексиева от дете е съпътствана от изкуството, литературата, културата. В младежките си години е част от балета при Плевенската опера. Много обича и театъра, а проявява интерес и към музиката. Професията й на преподавател по български език и литература и работата й като психолог с проблемни младежи изострят сетивата й и допринасят многобройните емоции да се излеят върху белия лист. Така се ражда първата й стихосбирка – „Отвъд зримото“ (2014 г.), а по-късно и романът й „Анатомия на абсурдността“ (2021 г.). 

През 2022 г. се отдава на ново амплоа – това на художник. Рисува всеки ден, като се отдава на моментната емоция, без да има предварително представа за крайния рузилтат върху платното. Творбите й се отличават със собствен стил, повлиян от модерното изкуство на ХХ в. и напомнящ на кубизма на Пикасо.

През януари 2024 г. Татяна Алексиева показа малка част от своите картини в град Мездра, а предстоящата изложба в Творителница “О’Писменехъ!” ще е първото по-мащабно представяне на авторката в Плевен.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here