Изложба живопис открива Румяна Живкова в Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен

0
94
Румяна Живкова

Изложба живопис ще открие плевенската художничка Румяна Живкова в Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен на 11 юни, от 18 ч. За музикалната атмосфера на събитието ще се погрижи със своята китара Стефанос Димитриу.

Авторката ще покаже над 30 нови работи, сред които 8 миниатюри, 3 икони, 5 големи формата, диптих и др. Темите, които я вълнуват в този творчески период и са намарели отражение в творбите й, са взаимоотношенията, времето, важните неща от живота. В тази седма самостоятелна експозиция на Румяна Живкова са претворени артистично и понятия като вибрации, нарцисизъм, отражения, гравитация и др. Музиката има специално място в експозицията, а две от платната в нея са вдъхновение от изпълнения на Формация “ГеоМарЧаЛо”: Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело, и Георги Милтиядов – пиано.

Румяна Живкова е добре позната на плевенските ценителите на изобразителното изкуство. Завършила е средното си образование в Средното художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян. Не спира да твори, въпреки че продължава висшето си образование в Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов и в последствие се реализира като собственик на сватбена агенция.

Участвала е в националните изложби “Лудогорие” в Разград, “Еротично” в Бургас и изложба на Алианц „България“, много са изявите й в общи и групови експозиции на плевенските художници, както и в бианалета. От 2002 г. до момента тя рисува и православни икони върху дърво и черупките на щраусови яйца. Предстоящата й самостоятелна изложба е 7-ма подред. На 15 ноември 2024 г. ще се представи в Къщата на художниците в Плевен, а на 25 март 2025 г. – в Серяковата къща в град Троян.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here