Изложба живопис на Хинко Хинков откриват в Къщата на художниците в Плевен

0
97

Изложба живопис на Хинко Хинков ще открият в Къщата на художниците (ул „Димитър Константинов“ 17) в Плевен на 21 най, от 18 ч. Експозицията може да бъде посетена до 11 юни.

Художникът е роден на 24 май 1952 г. в Плевен Той е самобитен творец, който въпреки липсата на специализирано художествено образование, се утвърждава през годините като един от най-сериозните представители на плевенската художествена школа. Във времето създава свой ярък и неподражаем стил, като върху платната си претворява реално съществуващи места и сюжети, които е посетил. Пейзажите му са идилични и покоряващи с приказната красота на природата. Характерно за него е, че рисува от натура.  

От 1978 г. Хинко Хинков участва редовно в общи регионални и национални изложби и е член на Съюза на българските художници. Има над 20 самостоятелни изложби и участия в множество пленери. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, ХГ “Илия Бешков” – Плевен, на художествените галерии в Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и на частни колекции в страната и чужбина. Твори в сферата на живописта, а стилът му е определян като наивен реализъм.

Съорганизатор на предстоящата изложба на Хинко Хинков е Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here