Изложба с над 120 рисунки на плевенски деца впечатли взискателната публика в Южна Франция

0
189

Изложба с над 120 рисунки на плевенски деца впечатли взискателната публика в град Сен Викторе в Южна Франция. Творбите са вдъхновени от творчеството на големите български майстори на четката Светлин Русев, Илия Бешков, Владимир Димитров – Майстора, и др. и са създадени по проекта “Музеят е муза” на Художествена галерия “Илия Бешков” – Плевен. Артпедагог на младите таланти е Невелина Янакиева.

Експозицията беше открита на 25 май и ще остане на вниманието на ценителите до 6 юни 2024 г. Събитието се реализира със съдействието на Красимира Ангелова от Културната асоциация “Прованс”.  

Невелина Янакиева споделя, че изложбата е иновативен начин за презентиране на културното ни наследство, а детските рисунки се превръщат в посланици на емблематични български художници. “Даваме началото на едно пътуване без граници, пространство и време на крилете на изкуството”, добавя тя. Експозицията е посветена и на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и книжнина.

Отзивите за творбите на плевенските млади художници са изцяло положителни и много вдъхновяващи за тях. Взискателната френска публика не пести суперлативи за плевенските деца – определя изложбата като трогателна и е впечатлена от творческата зрялост на много от картините.  

изложба
Красимира Ангелова
Красимира Ангелова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here