Изложба с детски рисунки за Великден подредиха на оградата на НУ „Христо Ботев“ в Плевен

0
1438

Изложба с детски рисунки за Великден подредиха на оградата на Начално училище  „Христо Ботев“ в Плевен. Целта е пъстрата експозиция да радва всички, които я видят, и да внесе красота и надежда за по-доброто, което ни очаква, информират от школото.

Творбите на учениците са проява на оригиналност и креативност, на техния неподправен детски интерес към съхраняването на родните традиции и обичаи при отбелязването на празника.

Великденските празници винаги се честват с поредица от инициативи в училището. Тази година, предвид създалата се обстановка, те бяха отбелязани по необичаен начин. За да се съхрани българската традиция и децата да са съпричастни с вълнението, което съпътства празника, свързано с ритуалната му обредност, в НУ „Христо Ботев“ – Плевен  обявиха конкурс за пъстри великденски картини, носещи красотата на пролетните цветове и надеждата за добро в условията на създаденото се извънредно положение.

Учениците с ентусиазъм се впуснаха в новото приключение, което им предложиха техните учители. Всички техни рисунки бяха принтирани, ламинирани и подредени във великолепна пъстра изложба – еманация на детското творчество.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here