Изчерпани са билетите за повечето спектакли на ДКТ „Иван Радоев“ до края на юни месец

0
458
ДКТ

Изчерпани са билетите за повечето спектакли на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ до края на юни месец, съобщиха добрата новина от културния институт, от който изразиха благодарност към плевенчани за огромния интерес и подкрепата. Храмът на Мелпомена възстанови дейността си на 15 юни, като предложи наситена програма с разнообразни спектакли за малки и големи и по-ниски цени на билетите със 70%. Според изискванията на Министерството на здравеопазването зрителите в залата са на необходимото разстояние един от друг.

Разпродадени са представленията „Серьожа е много тъп“ от Дмитрий Данилов, „Човекът от Подолск“ от Дмитрий Данилов, „Вишнева градина“ от Чехов с режисьор Василий Сенин (Русия), „Един мъж и една жена“ с режисьор Анастас Попдимитров, „Harlem Shake“ и „Аспарух“ – спектакли на Ованес Торосян. За споменатите спектакли вече има фиксирани дати за юли месец, които скоро ще бъдат известни. Все още има билети за „Рейс“ на 23 юни от 19 ч., както и за детското представление „Аладин“ на 26 юни от 18 ч.

От ръководството на театъра намериха оригинален и забавен начин да осигурят отстояние между зрителите, като в същото време им създадат усещане за функциониране на залата на пълен капацитет. На празните столове са поставени снимки на всички европейски и на някои световни лидери, включително на ръководителите на Световната здравна организация и на част от националния ни оперативен щаб. Така от ръководството на културния институт изразяват и признатеността си към хората, които водиха битката с COVID – 19 през последните месеци.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here