Ивайло Атанасов е преизбран за председател на плевенското читалище „Съгласие 1869“

0
953
Читалище "Съгласие"

Ивайло Атанасов е преизбран за председател на плевенското читалище „Съгласие 1869“, информират от културния институт. Той остава на поста, след като 110 от 158 гласа бяха дадени за него по време на отчетно-изборното събрание, състояло се снощи.

Ивайло Атанасов

Избран е и нов член на настоятелството – това е художникът Иван Велчев – Йово. Той е роден на 8 септември 1949 г. в Плевен. Работи предимно в областта на живописта и графиката. Реализирал е над 10 самостоятелни изложби. Има участия в множество представителни изложби на българско изкуство в страната и Унгария, Словакия, Германия, Швейцария.

Иван Велчев - Йово
Иван Велчев – Йово

Носител е на няколко награди за живопис. Член е на Съюза на българските художници. Негови творби са собственост на Софийска градска художествена галерия, на много галерии в страната, както и на частни колекции в Германия, Финландия, Италия, Холандия, Белгия, Унгария, Франция.

Останалите членове на читалищното настоятелство остават същите: Виолета Радева – заслужил гражданин на Плевен и дългогодишен ръководител на Балетната школа, Пламен Иванов – адвокат, и Николай Стоянов – стоматолог.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here