Историята си за силата на човешкия дух разказва в Плевен световният шампион по лека атлетика за хора с увреждания Михаил Христов

0
1001
Михаил Христов

Вдъхновяващата си история си за силата на човешкия дух ще разкаже в Плевен трикратният световен шампион по лека атлетика за хора с увреждания Михаил Христов. Неговата лекция „Няма невъзможни неща“ ще се състои на 25 януари от 15 часа в зала „Азия актив“ (ул. „Гренадерска“ 97). Входът е свободен.

Животът и забележителните постижения в спорта на Михаил Христов са впечатляващи и провокиращи размисъл и възхищение. Когато е само на 14 години, при инцидент електрическа вълна се отделя от трансформатор с напрежение от 20 000 волта и като по чудо той остава жив – вероятността да оцелее човек в такава ситуация е 1:1 000 000. Вследствие на изгарянията обаче се налага ръцете му да бъдат ампутирани – едната до рамото, а другата – до лакътя.

Трагичното събитие се превръща в голямата провокация в живота му, чрез която намира себе си, изследва възможностите на духа и тялото си и развива силата на волята си. Решава да се отдаде на спорта и става национален състезател по лека атлетика за хора с увреждания. Упоритата работа дава вдъхновяващи резултата. Михаил Христов е трикратен световен шампион в скок на дължина, като има световен рекорд и 9 подобрения на европейски рекорд в тази дисциплина. Два пъти е вицеевропейски шампион на скок на дължина.

Освен спортист, той е предприемач и новатор в изработването на протези за хора с увреждания и народен представител.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here