И кметицата на Троян уважи откриването на изложба на плевенските художници в Орешак

0
97

Дружеството на плевенските художници, с подкрепата на Община Плевен, гостува с изложба на Националното изложение на художествените занаяти и приложните изкуства (НИХЗИ) в село Орешак, информират от Община Плевен. Експозицията с картини, графики, скулптури, текстилни и керамични произведения беше открита официално в навечерието на Великденските празници. От името на местната власт в Плевен на откриването присъства председателят на Постоянната комисия по „Култура, читалища, вероизповедания и международна дейност“ Димо Дешев.

Той поздрави участниците в експозицията и посочи, че случващото се е чудесен повод за затвърждаване и насърчаване на връзките между творческите общности в общините Плевен и Троян. Поднесен бе и поздрав от името на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. Откриването на изложбата на наши художници в село Орешака бе уважено лично и от кмета на Община Троян – Донка Михайлова, която отправи пожелание това събитие да се превърне в традиционно.

„Гостуването ни с изложба в Националното изложение на художествените занаяти е резултат от близките приятелски контакти между плевенското и троянското дружество. През декември изложба на троянските творци бе показана в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен“, припомни председателят на Дружеството на плевенските художници Николай Неделчев – Кокала.

Представянето на плевенските художници в село Орешак е част от идеята плевенски автори да бъдат представяни извън Област Плевен, да се гостува в близки общини, за да може творците да се срещат и общуват, да обменят опит и идеи, коментират от Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here