Художничката Румяна Живкова открива самостоятелна изложба живопис „Тя“ в Къщата на художниците в Плевен

0
689
Румяна Живкова

Плевенската художничка Румяна Живкова ще открие четвърта самостоятелна изложба живопис „Тя“ в Артцентър „Къща на художниците” в Плевен. събитието ще е на 15 април, в 18 часа. Експозицията ще включва повече от 30 платна, като на голяма част от тях е изобразена жената – с нейните разнообразни емоционални състояния и ярки чувства.

Авторката е подготвила и абстрактни картини. Всички творби са рисувани през последните две години, като повечето от тях ще бъдат представени пред публика за пръв път.

Румяна Живкова е добре позната на плевенските ценителите на изобразителното изкуство. Завършила е средното си образование в Средното художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян.

Не спира да твори, въпреки че продължава висшето си образование в Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов и в последствие се реализира като собственик на сватбена агенция.

Участвала е в националните изложби “Лудогорие” в Разград, “Еротично” в Бургас и изложба на Алианц „България“, много са изявите й в общи и групови експозиции на плевенските художници. До сега има три самостоятелни срещи с публиката в Артцентър „Къща на художниците“ в Плевен. От 2002 г. до момента тя рисува и православни икони върху дърво и черупките на щраусови яйца.

Всяка година по една нейна творба участва в благотворителните балове на Фондация „Свети Иван Рилски” и Фондация „Свети Георги” в Бостън, Великобритания.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here