Художничката Марина Кацарска е носител на Голямата награда за изкуство за 2020 г. на Фондация „Димитър Бербатов“

0
445
Марина Кацарска

Художничката Марина Кацарска е носител на Голямата награда за изкуство за 2020 г. на Фондация „Димитър Бербатов“. Талантливата плевенчанка е лидер във възрастовата група І-ІV клас, а нейни подгласнички са Деница-Ивана Камбурова (поп и джаз пеене) и Магдалена Стоилова (модерен балет) от София. XIII-те годишни награди „Успелите деца на България“ бяха обявени онлайн лично от Димитър Бербатов.

Марина Кацарска е на 10 години, а своя художествен талант развива под ръководството на педагога Незабравка Кръстева. През 2020 г. участва в десетки национални и международни конкурси, от които взема призови отличия. Сред тях е наградата на журито – най-високото отличие, на организирания от ЮНЕСКО Международния конкерс “Memoires du Future” в град Троа, Франция. Творбата на талантливата плевенчанка е включена в специално създаден фонд, в който се съхраняват за поколенията най-добрите образци на детското изобразително изкуство, като памет на човечеството.

Много престижна е първата й награда от Международния конкурс „Fight Against Coronavirus“ от веригата конкурси „Picasso Art Сontest“ – Индия. В конкуренцията с над 8 000 участници от 58 държави от цял свят тя печели и първа награда от суперфинала на Международния конкурс „Dali’s Mustache“ – Испания. Пак за нея е диамантеното отличие от Международния конкурс „Creative Brilliance“ – Индия, както и много други отличия.

През 2020 г. Марина е включена в Топ 100 на даровитите деца на света в престижната международна класация на Charumela Art School – Бангладеш. Чаровната девойка е член и на Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here