„Сигнал“ обещават взрив от емоции на концерта им в Плевен

0
603
Сигнал

Рокгрупа „Сигнал“ ще гостува в Плевен с любими песни на няколко поколения българи. Концертът ще е на 12 август от 20,30 часа в Летния театър в парк „Кайлъка“.

Почитателите на бандата ще чуят вечните хитовете „Липсваш ми“, „Спомен мил, спомен мой“, „Сбогом“, „Да те жадувам“, „Може би“ и много други. Членовете на групата Йордан Караджов – вокал, бас, китара, Владимир Захариев – барабани, Александър Мариновски – китара, и Георги Янакиев – бас китара, обещават на верните си плевенски фенове запомнящо се шоу, взрив от емоции и брилянтен саунд.

В над 40-годишната си кариера групата издава 18 албума и изнася хиляди концерти у нас и по света. 14 песни на „Сигнал“ са в класацията на БГ радио „500-те най-велики песни на България за всички времена“. През 1981 г. издават първия двоен рокалбум в историята на музиката у нас, от който излизат хитовете „Да те жадувам“ и „Лодка ли е любовта“. С изключително силен старт започва и международната им концертната дейност – покоряват сцените в СССР, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба, като свирят изключително свои песни на концертите си и изпълнява парчетата си само на български език.

През 2011 г. бандата се сдобива със своя звезда на Алеята на славата. Уникалното е, че на българската звездна алея за пръв път се полага звезда, която носи името не на известна личност, а на цяла група. На 1 юни 2013 г. звезда в космоса е наречена на името на групата. По повод навършените тогава 35 години от създаването на групата (1 юни 1978 г.) музикантите получават за рождения й ден сертификат, който удостоверява, че звездата RA 17:36:37.60 +48:35:08.00 dec 5.37 mag вече официално е кръстена на името на състава.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here