Фотоизложба във Виена ще подкрепи кампанията „Локомат за България“ на плевенчанката д-р Анелия Хохвартер

0
1523
Изложба "Австрия в моя обектив"
Пламен Николов, Виена

Благотворителната фотоизложба „Австрия в моя обектив“ ще подкрепи каузата „Локомат за България“ на плевенчанката д-р Анелия Хохвартер. Експозицията представя българския поглед към различни аспекти от австрийската култура и природа и се организира от блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен“. Авторите участваха с фотоси на темите „Едно виенско кафе, моля“, „Всичко е музика!“ и „Австрия – земя на планини, земя на реки“.

Паулина Драгоева, паркът Лаксенбург, 16 харесвания

Проектът „Фото Меланж 3х3“ провокира сънародниците ни да се включат в предизвикателството с прекрасни кадри, като 105 участници изпратиха 235 снимки. За изложбата бяха избрани 56 от тях. Читателите на блога „Меланж Булгарен“ определиха 30 от кадрите, а останалите 26 бяха селектирани от фотографите Георги Зюмбюлев, Елена Масларова и Роси Недялкова.

Евгения Донева, сладкарница Creme de la Creme във Виена, февруари 2019

Фотосите от изложбата „Австрия в моя обектив“ ще могат да се купуват (до пет копия), като събраните средства ще бъдат дарени на кампанията „Локомат за България“ на д-р Анелия Хохвартер.

Фотоизложбата ще бъде открита днес, 3 декември, от 18.30 ч. в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, Австрия. В събитието ще се включат Мариана Де Мео – пантомима, музикантите Александър и Константин Владигерови и фронтменът на австрийската група Wurstfabrik – Мартин Хофбауер. „Вярваме, че хубавите неща се случват, когато сме заедно, обединени от желанието да направим нещо едновременно красиво и добро“, коментират организаторите на изложбата.

Емил Ценов, Виенските филхармоници, Виена, януари 2018


„Щастливи сме отново да подкрепим с нашето участие кампанията на д-р Анелия Хохвартер „Локомат за България”. Преди две години свирихме в Двореца в Балчик за същата благородна инициатива – ще го направим и сега с голямо удоволствие! Да е на добър час!“, коментираха по повод събитието музикантите Александър и Константин Владигерови.

Братя Владигерови.
Елица Ценова и Роси Михова – организатори на изложбата, автор на снимката: Иван Масларов

За д-р Анелия Хохвартер и каузата „Локомат за България“

Плевенчанката д-р Анелия Хохвартер живее във Виена, Австрия, и е водещ офталмолог, активна фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят, един от най-успелите български лекари в чужбина. 

Международно признатата офталмоложка инициира каузата „Локомат за България“ за закупуване на първия за страната робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. За тази своя активност е номинирана в класацията на радио „FM+“ „Будител на 2017“, в която достига второ място в общото класиране, взема приза „Будител на България извън България 2017“ и спeциалната награда „Човекът с голямото сърце“ на Стримона ЕООД. Номинирана е и за „Самарянин на 2017“ в Стара Загора и е една от десетте наградени.

Роботът Локомат се използва за лечението и рехабилитацията на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора, болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт, или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им се помогне да проходят отново. Целта на кампанията „Локомат за България“ е да набере средства за закупуване на LokomatProV6, който е с два модула: за деца и възрастни.

Дарителска сметка:
Анелия Петрова Хохвартер
Дарителска кампания:
“Локомат за България”
IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Д-р Анелия Хохвартер.

Снимки: bulgaren.org

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here