Формация “ГеоМарЧаЛо” празнува 5-годишен юбилей с концерт в Регионалния исторически музей в Плевен

0
486
ГеоМарЧаЛо

Формация “ГеоМарЧаЛо” ще отпразнува своя 5-годишен юбилей с концерт в Регионалния исторически музей в Плевен. Музикалният празник ще е на 15 юли 2023 г. (събота), от 20:30 ч.

Главните действащи лица в това дългоочаквано събитие са Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело, и Георги Милтиядов – пиано.

Гост-солист ще е певицата Ивелина Първанова. В програмата са включени произведения от различни композитори и стилове. Селекцията е с най-доброто от всички концерти на “ГеоМарЧаЛо” през изминалите години.  

“Проект, в който класиката се превръща в модерна музика и модерната музика – в класика”, поясняват музикантите. Автор на аранжиментите на произведенията е Георги Милтиядов.

Годишнината на „ГеоМарЧаЛо“ ще бъде отбелязана и в София на 25 юли (вторник) – на сцената на Sofia Summer Fest, в Южен парк II, от 20:00 ч. На сцената ще са още Плевенската филхармония и специалният гост Камен Воденичаров, който ще е гид на публиката в това музикално пътешествие. Ще прозвучат произведения от Шопен, Дворжак, Пиацола, емблематични хитове на Стинг, Лара Фабиан, Лед Цепелин, Майкъл Джексън и др. световни изпълнители в аранжименти за симфоничен оркестър и солисти.

Концертите са част от празничния творчески сезон на Плевенската филхармония по повод 70-годишнината от нейното създаване.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here