Фондация „Чудесата на децата“ създаде първия кът за кърмене в Плевен

0
890
Място за кърмене
Кът за кърмене

Доброволци от фондация „Чудесата на децата“ създадоха първия кът за кърмене в Плевен. В него има и място за преповиване и преобличане на бебета. Намира се в благотворителния магазин на фондацията в търговски център „Макси“ (ул.“Цар Борис III“ № 12, ет. 2). Работното време на мястото е от 10 до 19 часа, от понеделник до събота.

„Майките от Плевен често са споделяли, че в града ни няма комфортно място за кърмене, където на закрито, на спокойствие и в приятелска атмосфера да накърмят бебето си. Кърменето в тоалетната или в място, което е неудобно, нехигиенично или сякаш си в изолатор, със сигурност е неприемливо и абсурдно. Много от майките могат да кърмят рожбите си навсякъде, на обществено място, но пък има и такива, които се чувстват притеснени и биха предпочели спокойно и закътано местенце. Отделили сме им такова и се надяваме да се чувстват уютно и удобно да накърмят и преповият рожбата си. От „Ла лече лига“ – Плевен – част от доброволческа организация, чиято мисия е да осигурява информация и подкрепа за кърмене, ще осигурят безплатни брошури за кърменето, които бъдещи и настоящи родители ще могат да получат при нас“, коментира Миглена Цанова, председател на фондация „Чудесата на децата“.

Място за преповиване на бебета.

Двете организации подкрепят дейностите си, които се реализират изцяло с дарения. В благотворителния магазин на фондация „Чудесата на децата“ плевенчани могат да намерят специални артикули, средствата от които ще бъдат предоставени на „Ла лече лига“ – Плевен. Освен това там гостува изложба с картини, изобразяващи кърмещи майки. Експозицията е част от проект „Кърмене през поколенията – традиции, настояще, бъдеще“ и е инициатива на майка от Плевен и консултант по кърмене – Мария Кънева. Картините се продават с благотворителна цел.

Мария Кънева
Бъдещи и настоящи родители могат да получат безплатни комплекти брошури за кърменето, които са предоставени от „Ла лече лига“ – България.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here