Филм за Левски на ученици от СУ “Стоян Заимов” спечели наградата на журито от национална конференция

0
348
проект - СУ

Филм за Васил Левски на ученици от СУ “Стоян Заимов” – Плевен, спечели наградата на журито от Националната ученическа конференция на тема „Васил Левски – вулкан от човечност“. Събитието е посветено на 150 години от гибелта на Апостола на свободата и се състоя на 4, 5 и 6 февруари 2023 г. в СУ „Георги С. Раковски“ в гр. Котел. Организатори на конференцията са споменатото училище със съдействието на Регионалното управление на образованието – Сливен. Форумът е част от честванията, инициирани от Общобългарския комитет „Васил Левски“, а научен консултант е проф. д-р Пламен Митев от Софийски университет „Климент Охридски“.

Автори на филма „Живата връзка на Апостола“ са плевенчаните Полина Динчева (11 клас), Николай Грънчаров (10 клас) и Габриел Караиванов (10 клас). Проектът им е създаден в часовете на клуб “Завет” при СУ „Стоян Заимов“ с ръководител Виолета Йорданова, преподавател по история и география.

В ученическия форум участваха 60 видеопроекта на ученици от 34 училища от страната, както и от Болградската гимназията „Г. С. Раковски“ – гр. Болград, Украйна. Най-добре представилите се участници бяха отличени в категориите „Филми“ и „Видеоклип“ от жури с председател проф. д-р Пламен Митев – Софийски университет, и членове д-р Кристиана Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен и член на управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“, д-р Силвия Калпакова – координатор на клубовете „Млади възрожденци“ в Общобългарски комитет „Васил Левски“, Христина Маркова – член на управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here