Фестивали, екопрояви и тематични форуми включва Календарът за младежките дейности на Община Плевен

0
303
Плевен

Общинският съвет на Плевен прие Календар за младежките дейности на Общината за текущата година. Финансовите средства, предвидени в бюджета за реализиране на поредицата младежки прояви до края на годината, са в размер общо на 10 000 лв.

Календарът за младежките дейности на Община Плевен за 2022 г. включва 18 инициативи – фестивали, срещи, еко прояви, дискусии и тематични форуми. Програмата за месец юли предвижда представяне на артинсталация в пространството пред Центъра за работа с деца и провеждане на Лятно училище за първа помощ и пътна помощ съвместно с БЧК.

Тази година Плевен ще бъде домакин и на едноседмичен младежки фестивал под надслов „Нова гора“, който ще се проведе в дните от 22 до 27 септември. Предварителната програма на форума включва поредица от интересни прояви. На място, определено от Общината, ще бъде засадена Гора на младежите – с обособени пространства за отдих с ръчно изработени пейки и маси от палета. Ще бъде подредена и Алея на снимката с фотоси от Плевен – ще се намира в началото на парк „Кайлъка“ или в двора на Регионалния исторически музей. Фестивалната програма включва и провеждане на акции за почистване на околоблокови пространства и градинки в Плевен.

Младежките прояви ще продължат и през октомври, когато са предвидени артинициативи, Телерик академия и организиране на Кариерен център с участието на представители на университети и фирми. Формации от Центъра за работа с деца пък ще зарадват плевенчани и гостите на града с есенен концерт на централния площад „Възраждане“.

В календара до края на година са заложени още отбелязване на Световния ден за борба със захарния диабет с разкриване на пунктове за измерване на кръвна захар в града, инициативи по повод Световния ден на сърцето, среща с учениците от 5-12 клас с представител на специализиран сектор „Киберсигурност” и разговор на тема „Безопасен интернет”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here