Емоционална и вдъхновяваща изложба с произведения на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика откриха в Артцентър „Плевен“

0
1088
Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика - изложба

Емоционална и вдъхновяваща изложба с произведения на изявените български скулптори Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика беше открита в Артцентър „Плевен“. Многобройни ценители на стойностното изкуство наситиха сетивата си с излъчването на непреходните скулптури и живописните платна на Костика, който напусна този свят миналата година.

Със собствен блясък греят и творбите на неговата съпруга – Убавка Тончев. Тя се представя пред публиката не само с прекрасните си бронзови скулптури, но и с рисунки с пастел и живописни работи в малък формат. Тези нови работи, които разкриват друга страна от същността й на творец, започват да се появяват след загубата на любимия й съпруг, сякаш за да трансформират скръбта й също в изкуство. 

Думи за таланта и разпознаваемия творчески свят на двамата творци споделиха галеристката Светлана Тончева и художникът Иван Велчев – Йово, а експозицията откри Георг Спартански, кмет на Община Плевен. Придружена от двете си внучки, Убавка Тончев прие много поздравления и цветя по повод откриване на експозицията.

Изложбата е съпътствана от албум с картини на Костика и стихове по тях на поетесата Весела Димова. Представянето му ще се състои на 31 октомври от 17,30 часа в Артцентър „Плевен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here